Ит Лидери

Алтерко увеличава капитала си на БФБ с общо 9 млн. лв.

Владимир Владков

Алтерко АД увеличава капитала си с нова емисия акции на Българската фондова борса (БФБ) и планира дебют на Франкфуртската фондова борса до 2023 г. Това бе обявено на специално събитие, организирано по повод новата емисия акции. Компанията се стреми да набере допълнителен капитал, с който да успее да създава на нови умни устройства и IoT решения.

Обявеното ново увеличение на капитала е за максимум 3 милиона акции, или общо 9 млн. лв. Всеки желаещ да инвестира в акции от новата емисия, може да го направи след като първо придобие права и ги упражни, закупувайки акции на емисионна цена от 3 лв., като 5 права дават възможност за записване на 1 нова акция. Общо са издадени 15 млн. права, колкото са сегашните акции на дружеството. Минимумът за успех на увеличението е записването на 1 млн. акции за 3 млн. лв. При пълен успех акциите ще достигнат 18 млн. броя. Акциите от увеличението се предлагат на територията на България, Италия и Германия, обясниха от компанията.

Компанията си поставя за цел до 2022 г. да регистрира продажби на 300 000 устройства месечно, а до 2023 г. - да достигне 1.4% пазарен дял в сектора на умните устройства в Европа и Северна Америка, обяви на събитието Димитър Димитров, главен изпълнителен директор на Алтерко АД.

"Компанията ни се развива изключително бързо, за което говорят и високите ни финансови резултати. Амбицията ни е да постигаме все по-големи успехи, а чрез иновативните ни и смели идеи да предизвикаме революция на пазара на продукти за автоматизация на дома, установявайки се като лидер в глобален мащаб. Вярваме, че увеличението на капитала ни е още една важна стъпка напред към реализирането на плановете ни за развитие през следващите няколко години", допълни Димитър Димитров.

Планове до 2023 г.
Алтерко АД си поставя амбициозни цели за развитие през следващите 3 години. През 2021 година компанията планира да стартира директни продажби в Азия, както и допълнително да развие бизнес операциите си в Европа и САЩ. Алтерко Роботикс - дъщерната компания за иновативни решения в IoT сферата, възнамерява също така официално да представи новата си иновативна продуктова линия Shelly Plus, която ще промени пазара, позволявайки създаването на децентрализирана система за автоматизация на дома.

До 2022 г. Алтерко има за цел да регистрира продажби на 300 000 устройства месечно, а до 2023 г. - да достигне до 1.4% от умните домове в Европа и Северна Америка. Компанията планира още навлизане в сектора на индустриалния IoT и стартирането на продуктова линия индустриални умни устройства. Алтерко има амбицията да направи своя дебют и на Франкфуртската фондова борса до 2023 г., развивайки през цялото време портфолиото си от иновативни продукти и установявайки Shelly като един от най-разпознаваемите брандове за устройства за умен дом.

Запис на цялата презентация и повече за амбициозните планове на холдинга за следващите 3 години може да гледате тук.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X