Кариера

Coding School и IBM Quantum предоставят безплатно обучение на 5000 ученици от целия свят

Владимир Владков

Целта на сътрудничеството е да обучи рекорден брой ученици по квантови изчисления и да популяризира разнообразието в STEM чрез виртуален курс, преподаван от изследователи от MIT

Училището по кодиране The Coding School си сътрудничи с IBM Quantum, за да предложи първия по рода си курс по квантови изчисления за поне 5000 ученици, предназначен да направи квантовото образование глобално достъпно и да осигури висококачествено виртуално STEM обучение. За да се осигури справедлива бъдеща квантова работна сила, курсът е безплатен.

"Квантовите изчисления ще революционизират света, но съществуват малко възможности тази технология да е достъпна за учениците или за населението като цяло, отбелязва Киера Пелц, основател и изпълнителен директор на The Coding School (TCS). - Горди сме да си сътрудничим с IBM Quantum, глобален лидер в квантовите изчисления, за да гарантираме, че следващото поколение ще разполага с уменията, необходими за бъдещата работа."

Курсът Qubit "Въведение в квантовите изчисления" ще продължи цяла академична година, от октомври 2020 г. до май 2021 г., и се състои от седмични лекции, лабораторни упражнения и набориот задачи. Студентите имат право да получат кредит за гимназиален курс чрез този курс. Курсът е акредитиран от Университета на Калифорния A-G и е в процес на акредитация по WASC. В допълнение към студентите, които се регистрират самостоятелно, TCS работи с гимназиите, за да предложи този курс по време на учебния ден, което го прави първият широкоразпространен курс по квантови изчисления на гимназиално ниво.

Студенти от летния курс по квантови изчисления в Coding School през 2020

© The Coding School

Студенти от летния курс по квантови изчисления в Coding School през 2020


Преподава се на живо от учени по квантови изчисления от MIT и от Оксфордския университет, като курсът е разработен за студенти без предишен опит в квантовите изчисления. Той запознава студентите с основните концепции на квантовите изчисления, включително квантова механика, квантова информация и изчисления, квантови алгоритми. Студентите ще работят с Qiskit, комплект за разработка на квантов софтуер с отворен код и платформата IBM Quantum Experience за управление на квантови вериги в реални квантови компютри. Водещите инструктори са Франсиска Васкончелос, стипендиант в Rhodes Scholar и възпитаник на MIT, и Амир Карамлу, специалист в групата за инженерни квантови системи на MIT.

"Тази година, повече от всякога, учениците и преподавателите преминават отвъд традиционните класни стаи към онлайн платформи като The Coding School, каза Лиз Дърст, директор на IBM Quantum и на Qiskit Community. - Въпреки че това е голямо предизвикателство, IBM Quantum ще спонсорира 5000 студенти от целия свят, които са любопитни да изучават квантови изчисления, за да започнат да учат още в гимназията за основите на това как да програмират реални квантови процесори. Гордеем се с да си сътрудничим с инициативата Qubit by Qubit по този курс "Въведение в квантовите изчисления". Работим заедно, за да предоставим подход, основан на общността в обучението, с нашите най-добри образователни експерти, инструменти и ресурси като учебника Qiskit. "

Освен подобрени достъп до квантово образование, TCS и IBM Quantum се стремят да гарантират, че бъдещата "квантова" работна сила е с разнообразни умения и приобщаваща. В предишните квантови курсове на TCS са се включили над 70 процента студенти от среди, които дотогава не са били достатъчно силни в STEM дисциплните. За този едногодишен курс вече са се регистрирали ученици от над 60 държави.

Курсът започван на 18 октомври 2020 г. Повече за програмата и как да кандидатствате за курса тук.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X