Бизнес

iCard с решение за безопасни плащания за ученици

Александър Главчев

Българският дигитален портфейл iCard излезе с решение за сигурни и безопасни безконтактни плащания, предназначен за ученици. Аксесоарът позволява плащания без да се докосват монети и банкноти. Паралелно с това родителите имат пълен контрол върху всяка покупка с известия в реално време и могат управляват дневни лимити на децата си.

Ключодържателят е с вграден NFC чип, който се свързва със сметка в дигиталния портфейл на един от родителите. Така учениците могат да плащат безконтактно, без да е необходимо да имат телефон с NFC функционалност. Той може да бъде поръчан директно в самото приложение, а доставката му е безплатна.

"Парите са предмети, препредавани от човек на човек, по които вирусът SARS Cov2 може да се задържи до 24 часа върху банкноти и до 30 часа върху монети, обяснява д-р Таня Андреева, педиатър и детски ревматолог. Поради факта, че вирусът освен по респираторен, се предава и по контактно-битов път, за да се ограничи възможността за предаване на инфекцията посредством банкноти и/или монети, е препоръчително да се избягва плащането в брой."

"Ограничаването на контакта с предмети, докосвани от много хора, се препоръчва като възможна мярка за ограничаване на риска от заразяване с коронавирус както от Световната здравна организация (СЗО), така и от Министерство на образованието и науката като част от Насоките за работа на системата на училищното образование през учебната 2020-2021 година в условията на COVID-19, коментира още тя. Според д-р Андреева плащането с карта освен, че е значително по-безопасно поради избягването контакта с пари, би могло да бъде и по-бързо, защото съкращава времето за пазаруване и намалява струпването на ученици.

Над 800 000 души в цяла Европа използват българското платежно решение iCard. Дигиталният портфейл е пуснат на пазара в началото на 2018 г. и към днешна дата е спечелил доверието клиентите на водещи пазари като Румъния, Италия, Франция и Англия.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X