Бизнес

Тръмп заяви, че няма да бъдат удължени сроковете за TikTok

Мария Динкова

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че поставените крайни срокове за продажбата на американския бизнес на популярното приложение TikTok няма да бъдат удължавани, пише Reuters.

"Или то ще бъде спряно или те ще го продадат. Няма да бъдат удължавани сроковете за TikTok", заяви Тръмп.

ByteDance от известно време търси купувач, за да финализира сделката до средата на септември и да отговори на искането на Тръмп за разделяне на активите на TikTok.

Приложението се асоциира с видеата на танцуващи хора, които стават особено популярни сред тинейджърите. Американските власти обаче изразиха притеснения, че информацията на тези, които използват платформата, може да бъде предоставена на Пекин.

От приложението подчертаха, че няма да отгворят на никакви искания за споделяне на потребителски данни с китайските власти.

По-рано този месец стана ясно, че потенциалните купувачи на социалната мрежа обсъждат четири начина, по които да структурират придобиването от ByteDance, включително купуване на американските операции на приложението без ключовия софтуер.

Според някои има редица задни вратички в самия код затова е необходимо цялостно и ясно разделяне на приложението от ByteDance.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X