Бизнес

Служителите на Google ще могат да работят от разстояние поне до лятото на 2021

Мария Динкова

Съдейки по начин, по който Google организира своите служители за следващите 12 месеца, то очевидно компанията не очаква пандемията от Covid-19 скоро да премине, пише ITProPortal.

Вече минаха няколко месеца, откакто Google наложи политиката за работа у дома, а сега технологичният гигант удължава тази възможност поне до лятото на 2021.

В имейл, изпратен до служителите, изпълнителният директор Сундар Пичай заявява, че компанията иска да даде на всички възможност да планират следващите месеци.

"Ние удължаваме нашата глобална опция за работа от разстояние до 30 юни 2021 за служителите, които не трябва да бъдат в офиса", обяснява Пичай.

Новите правила ще важат за 120 хил. служители на Google, както и на други 120 хил. временни работници, доставчици и подизпълнители.

Пандемията от Covid-19 наложи на компаниите от почти всички индустрии да преминат към модел за дистанционна работа. Сега няколко месеца по-късно изпълняването на служебните задължения отдалчено вече се приема за "новото нормално", като се очаква тенденцията да остане популярно дори след края на пандемията.

Макар че някои организации очакват служителите им да се върнат в офисите (но при нови политики за социална дистанция и хигиенни изисквания), други изследват възможността за превръщането на работата от разстояние в постоянна възможност.

Изпълняването на служебните задължения у дома се очаква да допринесе за щастието и продуктивността на служителите, като същевременно ще намали разходите и въглеродните емисии. Същевременно това обаче създава множество нови възможности за киберпрестъпниците, а също така може да се отрази негативно върху психическото здраве на хората.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X