Бизнес

През 2021 CES ще бъде само онлайн

Мария Динкова

Най-голямото изложение за потребителска електроника Consumer Electronics Show (CES) ще се проведе изцяло дигитално през януари 2021, пише The Verge. Организаторите на събитията обясняват решението си с пандемията от Covid-19 и притесненията за разпространението на вируса.

CES обикновено се провежда в Лас Вегас и включва срещи както в големи зали, така и при по-тесен кръг между търговци на дребни, производители и други представители на индустрията.

Организаторите подчертават, че дигиталното изложение ще предложи на участниците "ново поглъщащо изживяване". Засега обаче не се разкриват повече подробности как точно ще изглежда онлайн събитието. Уточнява се обаче, че то ще бъде "персонализирано". Засега организаторите планират CES 2022 все пак да се проведе на живо в Лас Вегас.

През май все още имаше надежди, че изложението следващата година ще може да бъде присъствено, като компаниите щяха да имат опция да изберат да участват дигитално.

Към момента редица големи събития, насрочени за 2020, се наложи да бъдат отменени, отложени или преместени онлайн, включително BlizzCon, E3, F8 на Facebook, I/O на Google, SXSW, Game Developers Conference и всички конференции на Microsoft.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X