Бизнес

CME обяви, че сделката с PPF Group ще приключи до 27 октомври

Владимир Владков

Компанията Central European Media Enterprises (CME) обяви, че придобиването й от чешката PPF Group вероятно ще приключи до 27 октомври.

В изявлението са цитирани и най-новите финансови резултати на компанията в страните, в които оперира, като се добавя, че се очаква PPF Group да попълни нужната за целта нотификация до Европейската комисия през третото тримесечие на т.г.

Нетните приходи на CME за второто тримесечие са на стойност над $135,5 млн., или с 26,2% по-малко спрямо същия период на миналата година. Печалбата OIBDA е $54,5 млн. (-25,7%) а чистата печалба - $31,1 млн. (-29,4%).

Съпредседатели на борда на директорите на CME Майкъл Дел Нин и Кристоф Мануш коментират резултатите така: "Нашите бизнеси демонстрираха забележителна степен на устойчивост, тъй като пандемията Covid-19 започна да оказва влияние върху операциите през март. Въпреки много предизвикателната среда, ние запазихме високите си маржове и паричният поток през първата половина на 2020 г. всъщност се увеличи в сравнение с миналата година. Макар че пандемията се отразява отрицателно върху рекламните пазари в нашия регион, голяма част от спадовете настъпват през април и май, а резултатите от юни отразяват значително подобрение в модела на (рекламните) разходи. Въз основа на текущите предварителни поръчки за юли и август изглежда, че средствата за реклами се връщат към съпоставими нива, наблюдавани за същите периоди през 2019 г. Финансовото ни състояние остава стабилно и ще продължим да предприемаме проактивен подход в отговор на несигурността, създадена от пандемията ".

CME има операции в България, където държи мажоритарен пакет от bTV Media Group, в Румъния, Словакия и Словения. Транзакцията за сделката бе оценена на около $2,1 млрд. Финансовата група на Петър Келнър вече получи одобрение от румънските и словенските власти.

Снимка на tookapic от Pixabay
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X