Бизнес

Apple продължава да отваря магазините си в САЩ

Мария Динкова

Тази седмица Apple Inc ще отвори отново повече от 25 свои магазина в САЩ, съобщиха от компанията в неделя, пише Reuters. Така продължава процесът на постепенно възобновяване на дейността, като вече почти една пета от обектите на гиганта по света приемат посетители.

През януари производителят на iPhone затвори над 50 свои обекта в Китай във връзка с разпространението на коронавируса. Към средата на март те подновиха работа, но същия месец се наложи компанията да затвори всичките си магазини извън Китай.

"Нашия ангажимент е да отворим отново магазините когато сме уверени, че средата е безопасна", коментира Дидре О'Браян, ръководител на търговията на дребно в Apple.

В магазините ще се спазват правилата за социална дистанция и ще се ограничи приема на потребители, стана ясно миналата седмица.

От Apple не разкриват приходите, които компанията получава от магазините си за търговия на дребно. Директните продажби, включително от обектите, уеб и корпоративните продажби обхващат 31% от общо 260 млрд. долара приходи през 2019.

Главният изпълнителен директор Тим Кук миналия месец отказа да даде прогноза за второто тримесечие заради несигурната бизнес обстановка около пандемията. Продажбите за първите три месеца на годината в Китай, които бяха повлияни от затварянето на магазините в страната, бяха 9,45 млрд. долара. За сравнение това е с около милион долара по-малко спрямо същия период предходната година.

Миналата седмица Apple поднови работата на първите си пет магазина в САЩ, изисквайки от служителите и клиентите да преминават през процедура по измерване на температурата и да носят маски, когато влизат в обектите.

Apple разполага с 510 магазина по света, а 271 от тях са в САЩ.

Компанията също така съобщи, че ще отвори отново 10 от обектите си в Италия тази седмица.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X