Бизнес

Веригата на доставки на Apple въвежда промени в изискванията за сигурност

Мария Динкова

Apple въвежда промени в изискванията за сигурност в своята глобална верига за доставки, за да защити служителите по време на пандемията от Covid-19, се посочва в доклада на компанията 2020 Supplier Responsibility. Старшият вицепрезидент на Apple за операциите Сабих Кан, който също така отговаря за глобалната верига на доставки на организацията, представи предстоящите промени в писмо в началото на доклада, пише The Verge.

Технологичният гигант е разработил със своите партньори от глобална верига на доставки "различни защитни мерки, подходящи за ситуацията във всяка страна, включително следено на здравето, ограничаване на гъстотата и гарантиране на стриктно спазване на социална дистанция в своите съоръженията", отбелязва Кан.

Apple ще изисква използване на лично защитно оборудване по време на работа и "във всички общи части", се посочва в писмото. Компанията работи със своите партньори от веригата на доставки да приложи "подобрени протоколи за дълбоко почистване" и да осигурява маски и дезинфектанти на служителите".

Също така ще бъдат въведени промени в плановете за организация на помещенията и ще се приложат гъвкави работни часове и смени, за да се увеличи "максимално разстоянието между хората".

"От самото начало ние работихме с нашите доставчици да създадем и изпълним план, който поставя здравето на хората на първо място. Хиляди служители на Apple работят неуморно, за да изпълнят този план в партньорство с нашите доставчици по света", допълва Кан.

Изпълнителният директор на компанията Тим Кук многократно информираше служителите през април, че ще бъдат въведени процедури за измерване на температурата и социална дистанция, когато всички се върнат в офисите. Част от персонала може би ще започне работа съвсем скоро. Тази седмица също така стана ясно, че някои от магазините на Apple в САЩ, които бяха затворени в средата на март, ще отворят: в Айдахо, Южна Каролина, Алабама и Аляска. Работещите в тях ще бъдат задължени да носят маски и ще им бъде измервана температурата.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X