Бизнес

VIVACOM внедри термооборудване в Община Плевен и в Областна управа Благоевград

Александър Главчев

Цялостно решение за температурен контрол в обществени или бизнес сгради предлага VIVACOM. В условията на продължаваща борба с епидемията, причинена от COVID-19, опазването на здравето на служители, клиенти и посетители ще е водещо за всяка компания или институция, уверени са от телекома.
Една от най-подходящите мерки за това е измерването на телесната температура на всеки, влизащ в сграда или затворено помещение. VIVACOM вече предлага такова решение с термокамери, измерващи телесната температура автоматично и безконтактно с високоточен инфрачервен термометър. Точността е една от най-важните характеристики на тези системи, защото отчитат резултати до +/- 0,2°C.

От началото на извънредното положение до сега VIVACOM e инсталирала 5 броя термокамери в обекти на Община Плевен. Те са снабдени с възможност за лицево разпознаване и създаване на база данни, което при нужда може да улеснява установяването на преминалите хора.

Друг вид решение е метал-детекторна рамка с термоотчитане. Компанията инсталира такова в Областната управа Благоевград, като то е предоставено от община Благоевград. Рамката отчита температурата на всеки преминал през нея и сигнализира ако има повишена такава.

Според телекома решението е подходящо както за обществени сгради и обекти на държавната администрация, така и за офиси, складове, центрове за обслужване на клиенти и всякакъв вид работни помещения на компаниите, които се грижат за здравето на своите служители, клиенти и партньори.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X