Бизнес

HPE с безплатни предложения за малки средни фирми

Computer World

Временни безплатни лицензи на продукти за дистанционна свързаност Aruba предлага Хюлет Пакард Ентърпрайз управлявана от Селектиум в България. Предложенията са отговор на компанията на епидемичната ситуация, в която най-засеганти са малките и средните компании, посочва Ираван Хира на нейното местно поделение.

Допълва се, че пакетите са подходящи именно за малки и средни предприятия и домашни офиси и включват: HPE Aruba Work from home (контролери и точки за отдалечен достъп) за работа от къщи, безплатно HPE Aruba VPN решение с виртуален контролер активно за 30 дни, безплатни лицензи за client-to-site VPN към съществуващи контролери.

Паралелно с това от HPE допълват, че подкрепят Българската академия на науките и суперкомпютъра "Авитохол", който е разработен по нейно задание с цел създаване на математически модели за прогнози в помощ на Националния оперативен щаб за ограничаването на разпространението на коронавируса в България. "Суперкомпютрите са една от основните фронтови линии в глобален мащаб в борбата за овладяване на COVID-19, в това число намиране на ваксини и лекарствени комбинации - и днес доказват своята роля и ефективност", подчертават от HPE.

От компанията публикуваха и изказване на нейни изпълнителен директор, Антонио Нери:

"Въпреки, че все още не знаем пълното въздействие на пандемията COVID-19, все пак ни е известно, че това предизвикателство е различно от всяко друго, с което сме се сблъсквали, откакто се помним. Самият аз научих, че в непостоянни и несигурни времена трябва да се съсредоточим и да дадем приоритет на онези неща, които са под наш контрол. Този начин на мислене е движещата сила на отговора на HPE, спрямо COVID-19.

Ние създадохме рамка за оценка на текущите разработки и техните потенциални въздействия, адресирахме подкрепата за нашите бизнес процеси и хора и адаптирахме нашите технологии и подходи, за да помогнем на организациите по целия свят да се ориентират, въпреки трудностите. На фона на тази рамка нашите приоритети са ясни: трябва да защитим членовете на нашия екип и техните семейства, трябва да дадем приоритет на иновациите и усилията, които се реализират спрямо това, което наричаме "отдаденост към нашите клиенти", и трябва да се изправим пред предизвикателството и да подкрепяме общностите в които работим и живеем.

Когато за първи път свикахме нашия екип за управление на кризи, преди около два месеца в самото начало на пандемията от COVID-19, предприемането на решителни стъпки за гарантиране на безопасността и благополучието на членовете на екипа беше начело в списъка ни от приоритети. Затворихме офисите си, където това бе необходимо. Насърчихме членовете на екипите ни във всички локации да работят от дома си, ако имат такава възможност, като ще продължим редовно да плащаме на служителите си, които не са в състояние да го направят. Използваме технологии и инструменти, позволяващи поддръжката и виртуалното сътрудничество между членове на екипи, клиенти и партньори, вместо провеждането на физически срещи и събития."

HPE заявяват още, че могат да предложат пренасочване на финансови ресурси, които ще помогнат на различни общности. Организирани са контролирани дарения, за да подкрепа Фонда за взаимна солидарност към COVID-19, който ще помогне на усилията на Световната здравна организация, глобални здравни институции и здравни работници за предотвратяване, откриване и реагиране на COVID-19. Даренията имат за цел подкрепят и глобалните усилия на УНИЦЕФ за предоставяне на услуги, като непрекъснато образование, здравеопазване, хигиена и заетост на общността.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X