Бизнес

Xerox с нова оферта за придобиване на HP

Иван Гайдаров

Откакто Xerox насочи вниманието си към HP през ноември миналата година, компаниите влязоха в една непрекъсната битка. Xerox държи да придобие много по-голямата HP, докато гигантът на пазара на принтери досега категорично отхвърляше предложенията. Днес кандидат-купувачът увеличи офертата си с два долара на акция - от 22 на 24 долара - или общо около 34 милиарда долара.

Компанията твърди, че официално ще отправи новата си оферта около 2 март, което ще й даде повече време за лобиране пред акционерите. От Xerox твърдят, че вече са провели разговори с по-големите акционери на HP, които вярвали, че завишената оферта може най-накрая да доведе до успешен край сделката. Предвид досегашното поведение на HP обаче, това тепърва трябва да се потвърди.

"Ние се срещнахме, в някои случаи многократно, с много от най-големите акционери на HP. Тези акционери постоянно наблягат на това, че искат по-добра възвръщаемост на инвестициите, подобрени перспективи за растеж и най-добрия в сферата човешки капитал. Всичко това може да бъде резултат само от комбинация между възможностите на Xerox и HP. Новата ни оферта ще даде възможност на тези акционери да приемат предложението ни, въпреки досегашния отказ на HP да се възползва от възможността", се казва в съобщение на Xerox.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X