Бизнес

Нов европейски гигант в електронните разплащания надига глава

Иван Гайдаров

Фокусираният върху Европа специалист по бизнес разплащания Worldline постигна споразумение за придобиването на Ingenico, доставчик на технологии за сигурни електронни трансакции, на стойнст 7,8 милиарда евро. Сделката трябва да създаде нова глобална сила, предлагаща разнообразие от финансови услуги, включително хардуер за продажби и мобилни платежни системи. Заради възможните последствия, сделката подлежи на регулаторно одобрение.

От Worldline заявяват, че споразумението ще създаде четвъртата по големина компания за платежни услуги в света, оперираща в 50 страни с 20 000 служители и клиентска база от почти милион търговци.

Главният изпълнителен директор на базираната във Франция Ingenico Гила Грапине добавя, че споразумението "ще създаде европейски лидер на световно ниво в дигиталните плащания".

Worldline предоставя набор от платежни и финансови услуги за бизнеса на 30 пазара, предимно в Европа. В това число влизат и държавни агенции, банки и доставчици на обществен транспорт.

Ingenico е фокусиран върху секторите за електронна търговия и физическа търговия на дребно, предоставяйки хардуер и услуги за обработка на трансакции чрез терминали за продажба, уебсайтове и мобилни приложения за разплащане.

Очаква се сделката да приключи през третото тримесечие на тази година.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X