Ит Лидери

Samsung пуска на пазара телевизор с вертикален екран за интернет съдържание

Александър Главчев

Корейската компания Samsung представи Sero – нов телевизор, чиито екран може за се завърта на 90 градуса и да заема вертикална позиция. Той е насочен към аудитория, която снима и гледа вертикални видеа, чието количество се увеличава в YouTube, Instagram, TikTok и др, и скролване на съдържание в социалните мрежи.

Sero позволява преглеждане на всякакво съдържание във вертикален режим – от документи до уеб страници. В този план телевизорът може да замени таблет или смартфон. Продуктът дебютира на CES 2020 в Лас Вегас, но това е второто му официално представяне. Телевизорът се продава в Корея от средата на 2019 г. за около 1600 долара.

Продуктът е оборудван с масивна стойка и е предвиден да стои на пода. Екранът стои на определена височина за осигуряване на възможността за неговото завъртане и с цел максимално удобство при използването му различните режими.

В масивната стойка е градена и аудиосистема. Тя се състои от четири говорителя и събуфър (т.е. формат 4.1). Сумарната им мощност е 60 вата.

Към момента Sero е налице в една единствена версия с диагонал 43 инча. Екранът е базиран на т.нар. квантови точки и поддържа 4K резолюция. Той не е сензорен, но към устройството може да бъде свързан на практика всеки съвременен смартфон, който се превръща в дистанционно.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X