Ит Лидери

Schneider Electric отваря завода си в Пловдив и демонстрира технологии за "Умна фабрика"

Владимир Владков

Заводът на Schneider Electric в Пловдив вече ще служи за демонстрация на технологиите за "умна фабрика", чрез които се дигитализират методите за производство, след като френската компания подписа споразумение за сътрудничество с Българската агенция за инвестиции. Пловдивският завод получи наскоро вътрешен международен сертификат за Smart Factory.

Споразумението беше подписано от изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев и Радослав Кошков, регионален мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово. На събитието присъстваха още зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов и кметът на Пловдив Здравко Димитров.

"Чрез споразумението за сътрудничество Агенцията за инвестиции официализира едни вече съществуващи отношения със завода на Schneider Electric. Символично екипът ни става по-голям с това, защото и Schneider ще ни сътрудничи като приема наши потенциални партньори, за да им представим заедно България като дестинация за успешни инвестиции", сподели Стамен Янев.

"Schneider Electric се стреми да бъде лидер във всички сфери, в които работи, и основният ни фокус винаги е бил върху технологиите. Надяваме се примерът на нашето успешно развитие тук да убеди още инвеститори да заложат на България", добави Радослав Кошков.

Стамен Янев, БАИ, в "умната фабрика" на Schneider Electric в Пловдив.

Стамен Янев, БАИ, в "умната фабрика" на Schneider Electric в Пловдив.


Schneider Electric присъства в България от 1990 г. чрез марките Merlin Gerin и Telemechanique, които през 1993 г. се сливат в едно търговско представителство. През 1998 г. Schneider Electric основава свое дъщерно дружество в София – Schneider Electric България ЕООД. През 1999 г. компанията купува обособена част от завода за електроапаратура в гр. Перущица. През 2007 г. открива нов завод в Пловдив, като основната му насоченост е производство на прекъсвачи. Инвестицията е в размер на 22 милиона евро и включва застроена площ и нови производствени мощности.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X