Бизнес

DHL Enterprise Software Solutions отваря свой офис в Прага

Мария Динкова

DHL Enterprise Software Solutions (DHL ESS) – първият развоен център на DHL, натоварен със задачата да разработва и поддържа системата за управление на автомобилния транспорт на товари (Transport Management System – TMS), отваря свой филиал в Прага.
Офисът беше официално открит през октомври. Той ще подпомага екипа в София при работата по проекта за трансформиране и консолидация на ИТ системите в DHL Freight, подразделението, което отговаря за наземния транспорт на Deutsche Post DHL.

"DHL ESS има основна роля в програмата за трансформация на товарните превози. Нейната цел е да хармонизира съществуващите оперативни и финансови процеси, както и процесите по отчитане, и да замени старите системи с най-съвременните стандарти, оперативни процедури и технологии. Наскоро създаденият екип на DHL ESS е съществена част от плановете ни за трансформация и има ключова роля в успеха на нашата компания. Страхотно е да виждаме нашия млад и динамичен екип в България, както и неговата ангажираност в проекта. Затова разширяваме присъствието на DHL ESS и в Прага. Сигурен съм, че това ще подсили нашия ESS екип и ще ускори успеха на нашата програма за трансформация", коментира Стефано Арганезе, главен дигитален директор в DHL Freight.

Новата системна инфраструктура ще улесни и ускори работните процеси по обработка на милиони пратки всяка година, като осигури: по-голяма прозрачност; автоматизирани работни процеси; повишена ефективност; намаляване на въглеродния отпечатък.

"Откриването на новия офис е ясен знак за доверие към целия ни екип. В последните 2 години работим изцяло върху TMS и вярвам, че резултатите са налице. Системата вече функционира във Франция. Предстои да бъде пусната и в Турция в началото на 2020, както и във всички останали европейски локации на DHL Freight в следващите три години. От 2017 насам екипът на DHL ESS се е увеличил шест пъти. Очаква се да се разрасне с още 40%, основно с Java разработчици, както и с експерти, занимаващи се с автоматизирано тестване (QA Automation)", допълва Ивелин Иванов, директор "Развойна дейност" в DHL Enterprise Software Solutions, който ще ръководи и екипа в Прага.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X