Ит Лидери

PPF Group продаде 25% от унгарския телеком Telenor

Владимир Владков

PPF Group e продала 25% дял от своя унгарски телеком Telenor малко повече от година, след като го придоби от норвежката Telenor Group. Купувач е държавната компания Antenna Hungária, като сумата на сделката не бе разкрита.

След сделката се създава ново холдингово дружество, в което PPF Group ще притежава 75%, а Antenna Hungaria – останалите 25%.

Ладислав Бартоничек от PPF Group, който отговаря за телекомуникационните активи на чешката група, заяви: "Тази транзакция ще подсили нашата пазарна позиция на този конкурентен и много зрял телекомуникационен пазар, а в същото време затвърждава дългосрочния ангажимент на PPF да стане собственик на среден клас телеком оператор в Централна и Източна Европа". Според шефа на Antenna Hungária, целта на сделката е постигането на общи стратегически синергии и подобрено обслужване на бизнес клиентите.

PPF Group отбеляза, че ще запази контрол върху бизнеса, като ръководството на Telenor Hungary остава същото. Като стратегически партньор Antenna Hungária ще има един член в УС и в Надзорния съвет на новата холдингова компания.

PPF Group придоби телекомуникационните активи на Telenor в Унгария, България, Черна гора и Сърбия през юли 2018 г., когато сделката получи необходимите регулаторни одобрения.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X