Бизнес

Автоматизираната смарт фабрика на Ericsson в Китай заработи

Владимир Владков

Септември 2019 г. отбелязва много голяма крачка в развитието на Ericsson и амбициите й да развива интелигентно производство. Компанията похарчи 500 милиона крони в съществуващата фабрика в Нанкин, за да демонстрира възможностите си за цифрова трансформация. Създаденото автоматизирано производство е сред най-модерните производствени съоръжения в индустрията, твърдят от шведската фирма.

Във фабриката ще бъдат произвеждани 5G и 4G радио технологии, повечето от които ще поддържат работата на операторите, действащи на китайския пазар, за увеличаване на мрежовия им капацитет, задействане на 5G мрежи, както и превръщане на идеята за Индустрия 4.0 в реалност.

18-месечното цялостно преустройство на фабриката обхваща всички производствени процеси. То включва първата модулна автоматизираща асемблираща линия за 5G радио продукти, която ще позволи на Ericsson да произвежда най-новите 5G радио системи в обеми, необходими за китайския пазар.

Ericsson е модернизирала и 5G тестовото оборудване, което ще допринесе за по-високо качество на произведените продукти, както и за по-бързото им пускане на пазара. Фабриката ще разчита на инструменти за анализи, с изкуствен интелект и с машинно самообучение. Изкуственият интелект например се използва за разпознаване на компонентите на производствената линия, повишавайки ефективността, точността и качеството на операциите, добавят от Ericsson.

Във фабриката са интегрирани и клетъчни IoT технологии, които дават възможност за автоматично задействане на алармената система при критични проблеми и грешки. Внедрени в 45 работни станции, тези технологии ускоряват работата на производствените системи.

Наскоро Ericsson обяви, че дигитализира своята фабрика в Естония и създава умна фабрика и в САЩ. Стратегията на компанията е да осигури близък контакт с клиентите на европейските, азиатските и американските пазари, ускоряване на доставките.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X