Бизнес

Платформа на ЕС стартира конкурс за проекти в сферата на дизайна и лайфстайл индустрията

Иван Гайдаров

Платформата за сътрудничество WORTH, инициирана от програмата COSME на Европейския съюз, обяви конкурс за партньорски проекти в сферата на дизайна и лайфстайл индустрията. Крайният срок за кандидатстване е 31 октомври 2019 година, а участие могат да вземат дизайнери, технолози, ИКТ експерти, мейкъри, старт-ъпи, технологични компании и др. Проектите трябва да имат за цел разработване на уникални и high-end продукти в областта на модата и текстила, обувната, кожарската, мебелната индустрия, декорацията за дома, бижутата и аксесоарите.

Ще се финансират транс-национални проекти, които обединяват хора и идеи от различни сектори. Одобрените проекти ще получат 10 000 евро рисков капитал, медийна кампания, участия в 2 международни събития, професионални контакти и менторство в рамките на WORTH.

Това е третата година, през която WORTH финансира проекти, като платформата вече е подпомогнала реализацията на 90 партньорства (25 при първата покана за проекти и 65 във втората). За целият период от 4 години на програмата ще бъдат подкрепени общо 150 партньорски проекта.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X