Ит Лидери

AT&T ще приема криптовалута при плащане на фактури

Владимир Владков

AT&T обяви, че става първият щатски оператор, който ще приема криптовалута от своите потребители, които да плащат с тях своите месечни фактури.

Напредничавите клиенти на телекома ще могат да използват биткойн и други видове криптовалути, за да платят на AT&T за предоставяните услуги. Те могат да направят това през платформата BitPay, която AT&T разглежда като „уважаван платежен процесор за криптовалути“, когато потребителите плащат онлайн или чрез приложението.

„Винаги търсим начини за подобряване и разширяване на нашите услуги, каза Кевин Макдорман, вицепрезидент на за финансовите бизнес операции на AT&T Communications. - Имаме клиенти, които използват криптовалути и сме щастливи, че можем да им предложим начин да плащат сметките си с предпочитания от тях метод.“ Платформата BitPay не е правилна публично изявление, но вероятно е доволна.

Изглежда това е част от разрастващата се тенденция, поне сред американските технологични компании. По-рано тази година мегадистрибуторът Avnet заяви, че е приема BitPay в „корпоративното си лоно“. „Работим с BitPay, за да улесним сигурните плащания за всички видове клиенти, така че те да могат да се фокусират върху разработването на своите продукти, а не да плащат за тях. Независимо дали става въпрос за Bitcoin или Bitcoin Cash, ние можем да работим с тях, ”каза тогава Съни Трин, вицепрезидент на Avnet.

Не всеки обаче смята, че това е добра идея. TNW отбелязва, че свързването на един от вашите биткойни с вашия телефонен номер, и по този начин с вашите лични данни, не е най-доброто. Компанията напомня, че британска ключарска фирма, която започна да приема биткойн преди 4 години, все още не е осъществила нито една транзакция с криптовалута. Така че този ход изглежда е по-скоро свързан с бъдещето, отколкото да отговоря на незабавно търсене от пазара.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X