Ит Лидери

Cisco с отлично финансово представяне през Q3 2019

Computer World

В четвъртък, акциите на Cisco скочиха с 6,7%, след като компанията надхвърли очакванията на анализаторите относно финансовото си представяне през последното тримесечие и публикува прогнозите си за следващите три месеца, които затвърждават положителната тенденция.

Този ръст допринесе с 15 млрд. долара за пазарната капитализация на Cisco, която достигна 246 млрд. долара – покачване с 23% през последните 12 месеца.

Според обявлението на Cisco приходите ѝ са нараснали с 4% спрямо същия период на миналата година - 12,96 млрд. долара. Компанията отчита печалба на акция от 78 цента, с изключение на някои позиции, докато консенсусната оценка на Refinitiv беше за 77 цента.

За четвъртото фискално тримесечие на 2019 г. Cisco очаква ръст на приходите между 4,5% и 6,5%, а според анализаторите той ще бъде в рамките на 3,5%. В анализа на финансовото си представяне компанията заявява, че има силно търсене на новата си гама продукти, тъй като редица бизнес потребители надграждат мрежите си, за да се възползват от софтуерните подобрения. Cisco също така очаква да се възползва от прехода към по-бързи 5G мрежи и развива инфраструктурата за следващото поколение устройства.

Относно влиянието на търговската война между САЩ и Китай върху представянето на доставчика на мрежови решения, от компанията са категорични, че тя има “минимално въздействие” към момента.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X