Ит Лидери

Milestone Systems разширява развойния си екип в София

Владимир Владков

Milestone Systems продължава да разраства операциите си в София, включително чрез наемане на нови специалисти и инвестиции в тяхното развитие, в иновации и в отворената общност на разработчици. Това стана ясно при откриването на новия офис на компанията в София, в който работят вече над 160 служители, голяма част от които са съсредоточени в научноизследователския и развоен екип на датската компания.

„Откриването на новия офис в София се случва в точния момент – току-що обявихме, че Milestone Systems постигна значителни и задоволителни финансови резултати през 2018 г. Ние сме на път да увеличим капацитета си за развитие с 45% до края на 2019 г., а екипът в София ще допринесе значително за постигането на тази цел” заяви Ларс Ларсен, главен финансов директор и ръководител на отдел „Хора и организация“, при официалното откриване на новия офис, разположен в столичния бизнес квартал Garitage Park (в непосредствена близост до Бизнес Център София). Нетните приходи на групата Milestone (самостоятелна компания в рамките на Canon Group) са нараснали до 934 милиона датски крони за 2018 г. при около 881 милиона датски крони за 2017 г. (или около 6% ръст), а оперативната печалба (EBIT) се е увеличила от 171 милиона на 195 датски крони (14% ръст).

Пространството в новата сграда е проектирано така, че да подкрепя и по-широката общност от технологични партньори на Milestone, обясняват от компанията.

Гост на откриването на новия офис беше и Том Биер, който от юни ще бъде вицепрезидент „Развойна дейност“ на Milestone. Според компанията, това звеното е ключово за изпълнение на поетия от Milestone Systems ангажимент да ускори иновациите с 45% до края на годината, както и да разработи решения, които ще отговорят на бъдещите изисквания на пазара в 6 ключови иновационни области. Инвестициите в тази сфера са разпределени между София, Копенхаген и Барселона, като Milestone Systems продължава да наема служители за всяка от локациите.

Целите на тези инвестиции са да се увеличи капацитетът за развитие на иновации в области като задълбочено интегриране на драйверите, усъвършенствано рендиране, източници на IoT данни и на метаданни, онлайн услуги, усъвършенствано управление на данни и комплектът за софтуерна разработка (SDK) за платформата на Milestone Systems. „Резултатите от тях ще подобрят водещата позиция на Milestone System, като дадат възможност на партньори за обработка на видео и данни, използвайки невронни мрежи, технологии за задълбочено обучение и за изкуствен интелект.


Milestone Systems разширява развойния си екип в София

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Ларс Ларсен, главен финансов директор и ръководител на отдел „Хора и организация“ на Milestone Systems.

Според Световния икономически форум над 1 трилион датчици ще бъдат свързани към интернет до 2022 г. Заедно с развитието на споменатите пазарни тенденции, се увеличава и търсенето на умни решения и технологии за машинно обучение. По данни на проучването на PwC „Global Digital IQ Survey” 73 на сто от интервюираните шефове ще инвестират в IoT, a 54 на сто в изкуствен интелект. Като част от дългосрочните инвестиции в иновации Milestone Systems ще си сътрудничи с водещи технологични компании за развитието на работни рамки тип „Imaging of Things“ за свързване, агрегиране и защита на екосистемата от IoT устройства.

Откриването на новия офис на Milestone Systems в София е част от значителната инвестиция на компанията в хора, иновации и отворената й общност. От октомври 2018 г. досега са отворени офиси и иновационни центрове в Сидни (Австралия), Мексико (Мексико), Бивъртън (Орегон, САЩ), Бреда (Холандия), Стокхолм (Швеция) и Рединг (Великобритания). Milestone Systems има офиси и представителства в 22 страни.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X