Ит Лидери

Чешката ALEF ще бъде ексклузивен дистрибутор на NetApp за Централна и Източна Европа

Владимир Владков

От 1 май 2019 г. чешката компания ALEF Distribution става ексклузивен дистрибутор на NetApp за Централна и Източна Европа и Адриатика, съобщиха от компанията, част от ALEF Group. „Новото сътрудничество е част от стратегията за засилване на ролята на дистрибуторите и партньорите на NetApp в Европа, Близкия изток и Африка (ЕБИА) и ще предостави на клиентите в Централна и Източна Европа обслужване на световно ниво и модерни решения в ерата на хибридните облаци“, допълват от ALEF.

Ексклузивното сътрудничество на двете компании се разраства не само в Република Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Хърватия, Сърбия и Румъния, но и се разширява в Средиземноморския регион, по-точно в България, Гърция, Кипър и Малта.

„Избрахме ALEF Distribution заради успешното ни досегашно сътрудничество, техния опит в бранша, както и на този пазар, заяви за пресата Кристиян Кер, вицепрезидент на NetApp за регион ЕБИА. - Нашето партньорство и увеличаването на присъствието ни е жизненоважно за стратегията на NetApp за Централна и Източна Европа. Заедно ние целим да се превърнем във водещите експерти в областта на хибридните и мултиоблачните услуги за нашите клиенти, като позволяваме на хората да разгръщат възможностите си, докато им предоставяме печеливша и предсказуема среда, в която бизнесът да се развива успешно.”

„NetApp е един от най-важните ни партньори и ние много ценим нашето сътрудничество. То помага на ALEF Group да предоставя цялостни услуги за анализ, дизайн и внедряване на професионални комплексни решения в Централна и Източна Европа”, допълва Милан Зинек, изпълнителен директор на ALEF Group.

„За нас е важно да бъдем силен дистрибутор, който носи добавена стойност. Вярваме, че с нашите познания за региона и технологията ще помогнем на NetApp да расте и да удовлетворява нуждите на клиентите си в Централна и Източна Европа“, добавя Любомир Злачки, регионален търговски директор на ALEF Group.

В България решения на NetApp са внедрени от Стемо в няколко комплексни проекта, включително в ЛИБХЕР. Освен това продуктите са достъпни у нас чрез глобалния договор на Fujitsu с NetApp.

Alef Distribution има офиси или търговско покритие във всички страни от Балканите с изключение на България.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X