Ит Лидери

Конференцията Total Chaos събира в София лектори от глобални бизнес гиганти

Computer World

Total Chaos - конференцията за триизмерна компютърна графика, която се организира от българската софтуерна компания Chaos Group за втора поредна – ще събере в София представители на глобалните бизнес гиганти VOLVO, Google, Porsche, Немският изследователски институт за AI, NVIDIA, Intel, Pixar, Zaha Hadid Architects. Събитието ще се проведе между 16 и 18 май, като в него ще вземат участие над 1000 гости, а над 60 международни лектори ще разкажат за ролята на визуализациите в съвременния свят и как те допринасят за успех на бизнес начинанията.

Един от лекторите, които пристигат по покана на Chaos Group, e Антони Христов – българинът, който в продължение на години е арт директор в компанията на Walt Disney – Pixar. Зад неговия успех седят филми като Finding Nemo, Wall-E, Incredibles 2, Cars и др. Той ще разкаже за работата си през последните 18 години в САЩ и защо след тези успехи се завръща в България, за да предаде безценния си опит на младите професионалисти у нас.

 

Но каква е ролята на 3D визуализацията в различните индустрии и тяхното бъдеще?

Архитектура

Отговорът на този въпрос ще дадат двама от водещите дизайнери в архитектурното бюро, което няма нужда от представяне – Zaha Hadid Architects. “Ще влезем зад кулисите на нашата работа – от малки инсталации до зашеметяващи проекти“, споделят Хосе Пареха Гомез и Марко Маргета. Други представители на този бранш са Foster + Partners, KPF, Kengo Kuma & Associates, WeWork, Woods Bagot and Gensler.

Визуални ефекти

Световноизвестни студиа за визуални ефекти ще обсъдят най-новите технологии, залегнали в продукции като Captain Marvel. Студиото на Nu Boyana за ефекти – Nu Boyana FX and Worldwide FX - ще разкрият подробности около работата си по касовия филм Hellboy, сниман у нас.

Именно зад специалните ефекти на много от холивудските продукции стоят домакините от Chaos Group чрез своята технология V-Ray, която стои в основата на разработването на много образи във филми като Daredevil, Game of Thrones, Black Panther, Avatar, 300, Avengers и още над 300 продукции. Освен в киното, за което имат отличие от Академията за филмови изкуства и науки "Оскар", V-Ray помага на множество компании в сектори като архитектура, интериорен дизайн, автомобилостроене, игри, продуктов дизайн и други.

Реклама

Лий Карлтън, представляващ едно от най-известните студиа за реклама Mеthod Studios, ще разкаже за предизвикателствата в 3D сканирането на човешки образ – в случая току-що проходило дете, чийто дигитален образ впоследствие се ползва за реклама. Йоанна Иванова от INK пък ще сподели своя опит в създаването на реклами за клиенти като Audi, Honda и Aston Martin.

Продуктов дизайн

Ян Кокол, дизайнер в най-големия световен производител на кристали Swarovski, ще представи иновативен plug-in, който обединява няколко софтуера, за да подпомогне дизайна на бижута. OTTO – една от най-големите компании за електронна търговия в Европа, ще демонстрира как компанията променя цялостно своя онлайн каталог, използвайки 3D технологии за визуализация.

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X