Ит Лидери

Британският фонд BGF и HeleCloud с нова награда в Лондон

Владимир Владков

Британският фонд Business Growth Fund (BGF) получи награда в категория „Малка сделка на годината“ заради инвестицията си в HeleCloud за подпомагане стратегията за разрастване на българския облачен доставчик. Отличието бе връчено по време на наградите Thames Valley Deals Awards 2019, проведени в Лондон. Британските награди отличават постиженията на бизнеса и финансовата общност.

BGF е най-активният инвеститор в малкия и средния бизнес във Великобритания и Ирландия. Фондът прави дългосрочни капиталови инвестиции в замяна на миноритарен, неконтролиращ дял в дружествата, които подкрепя. През миналата година фондът инвестира 2 милиона британски паунда в HeleCloud, с които подпомага разширяването на портфолиото на услугите, изграждането на присъствието в други европейски територии и разработването на нови облачни функционалности.

През 2018 г. бизнесът на HeleCloud отчита впечатляващ ръст. Компанията е доверен партньор на над 30 британски компании за въвеждането на облачните услуги. Клиентите във Великобритания включват международни корпорации като NEX Group, Zopa, Viber и други. В резултат компанията постигна четирикратен годишен ръст, главно във Великобритания.

„Инвестицията, направена от BGF, е ключова за увеличаване на мащаба през последните дванадесет месеца, каза Добромир Тодоров, изпълнителен директор на HeleCloud. - Внедряването на облачните услуги продължава да бъде приоритет и предизвикателство за бизнеса във Великобритания. Процесът се усложнява от увеличаващите се проблеми в сигурността и съответствието, в частност в регулираните сектори, въпреки че облачните услуги често са най-добрият подход за тези компании. Гордеем се, че за британските фирми сме доверен партньор, който има умения и богат опит във внедряването на облака, изграждайки най-доброто решение за тях, като същевременно повишава квалификацията на работната ръка.“

Годишните награди Thames Valley Deals отчитат не само рентабилността, иновациите и заетостта, но и приноса за местната икономическа общност и подкрепата за културата и благотворителността в региона. Наградата за малко и средно предприятие на годината е отворена за фирми с годишен оборот от 500 хил. до 15 млн. лири стерлинги, които са на пазара поне от две години.

HeleCloud е номинирана и в категорията „DevOps and Functions as a Service Implementation” на UK Cloud Awards. Наградите отличават усилията на ИТ компаниите, които предлагат облачни иновации и високи постижения. Победителите ще бъдат обявени на 16 май 2019 г. в Лондон.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X