Ит Лидери

Progress придобива Ipswitch за $225 милиона

Владимир Владков

Progress, глобален доставчик на технологии за софтуерен развой и дигитални изживявания, обяви, че ще придобие компанията Ipswitch, водещ производител на софтуер за защитен файлове трансфер и управление на мрежи. Компанията, чийто основен развоен център е в България, ще финансира сделката с налични средства и фондове, подсигурени от нова кредитна линия. Придобиването ще подсили основните предложения на Progress за малки и средни фирми, както и за големи предприятия, като ще им позволи да реагират по-бързо на нуждите на бизнеса и да подобрят продуктивността си.

Основна през 1991 г., Ipswitch обслужва около 24 000 потребители в 170 страни. Ipswitch е ориентирана към ИТ професионалисти и технически директори в малки и средни фирми в разнообразни индустриални сегменти. Приходите на Ipswitch са приблизително $75 млн. Потребителите на продуктите включват фирми от банките, здравеопазването, застраховането, търговските вериги, правителствения сектор и биотехнологиите.

Част от клиентската база на IPSwitch

Основните продукти на Ipswitch са MOVEit®, WhatsUp® Gold и WS_FTP®. Флагманският продукт за защитен пренос на данни MOVEit позволява на корпоративните потребители да прехвърлят по защитен начин критична бизнес информация между различни служители, местоположения и партньори, като този трансфер съответства на регулации като HIPAA, PCI DSS и GDPR на ЕС. Другият продукт, WhatsUp Gold дава възможност на малки и средни фирми да наблюдават непрекъснато и да управляват своята ИТ инфраструктура и приложения, гарантирайки се високи нива на производителност и достъпност. Третият продукт WS_FTP предоставя FTP базиран защитен файлов пренос в схема клиент/сървър, отново за нуждите на малки и средни фирми.

“Ipswitch има отлична репутация, продукти от най-висок клас, стабилна потребителска база и партньорска екосистема, както и квалифицирани и отдадени на работата си служители, заяви Йогеш Гупта, главен изпълнителен директор на Progress. - Progress и Ipswitch имат добро наследство от осигуряване на бизнеса с ефективни решения, които да решават критични за мисията им проблеми.“

Придобиването се очаква да приключи в края на април след получаване на регулаторното одобрение. Atlas Technology Group е действала като финансов съветник на Ipswitch при тази транзакция, а Wilmer Cutler Pickering Hale и Dorr LLP са били правни консултанти на Progress.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X