Ит Лидери

Red Hat отчита ръст на високопрофилните абонаменти

Computer World

В понеделник, Red Hat представи финансовите си резултати от четвъртото фискално тримесечие. Софтуерната компания с отворен код, която е в сделка за придобиване от IBM за 34 млрд. долара, отчита нетна печалба от 139 млн. долара, или 75 долара на акция. Red Hat съобщава, че non-GAAP приходите ѝ за четвъртото тримесечие са 1,16 долара на акция при общо 879 милиона долара, което е с 14% повече от същия период преди година.

 

Приходите на компанията от абонаменти са 549 милиона долара. По-голямата част от тях идват от свързани с инфраструктурата ѝ продукти, а останалите идват от технологии за разработка на приложения. Според отчета на Red Hat приходите и от разработка на приложения са се увеличили с 30% спрямо миналата година, а тези от обучения и услуги достигат 105 млн. долара, което е ръст от 18% в сравнение с година преди това.

Главният изпълнителен директор на Red Hat, Джим Уайтхърст, отбелязва, че общият брой на клиентите на компанията с активни абонаменти от над 5 милиона долара се е увеличил с 33% в сравнение с миналата година. Ключов фактор за този растеж е нарастването на клиентите на Ansible и OpenShift, които вече достигат съответно 1300 и 1000.

От Red Hat не обявяват очакванията си в перспектива, тъй като сделката с IBМ все още не е напълно приключена. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X