Ит Лидери

Силен интерес към акциите на Lyft повишава финансовата оценка на компанията

Computer World

В понеделник, компанията за споделени транспортни услуги Lyft започна срещите си с инвеститори във връзка с подготовката за първично публично предлагане, което се очаква да започне следващата седмица. Според информация от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ Lyft планира да продаде 30,77 милиона акции на цена между 62 и 68 долара на единица, което ще вдигне стойността на компанията до 21-23 милиарда долара.

Като една от двете доминиращи компании на своя пазара (другата, разбира се, е Uber), Lyft предоставя услугите си на 30 милиона души в Северна Америка само в рамките на миналата година, генерирайки 8,1 милиарда долара в брутни резервации и 2,2 милиарда долара приходи. Подобно на най-големия си съперник Uber, който също планира да организира първично публично предлагане тази година, Lyft все още не може да се похвали, че е рентабилна компания, като нетните ѝ загуби възлизат на 911 милиона долара през 2018 година.

Въпреки сериозните съмнения относно дългосрочната жизнеспособност на този бизнес модел, от Lyft коментират, че има сериозен интерес към техните акции. Според Reuters първичното публично предлагане на компанията вече е привлякло много предварителни заявки, което показва, че в крайна сметка цената на акциите може да се окаже по-висока от първоначално обявената. Както показва диаграматра, повишаването на цените би могло да се отрази на цялостната оценка на компанията и тя да надмине котата 24 милиарда долара.


Силен интерес към акциите на Lyft повишава финансовата оценка на компанията

© Computer World, Computerworld.bg

You will find more infographics at Statista

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X