Ит Лидери

Ръстът на Huawei се ускорява въпреки заплахите от САЩ

Владимир Владков

Huawei успява да се противопостави на засиления американски контрол и забраните на оборудването му в някои страни, като отбеляза още по-висок ръст на приходите от прогнозите през първите два месеца на годината.

Продажбите на компанията през януари и февруари са скочили с 35,8 на сто спрямо същия период на 2018 г., заяви на събитие в Москва Рен Женфей, основател и главен изпълнителен директор на Huawei. Речта му бе публикувана във вътрешния форум на компанията и споделена с изданието на GSMA Mobile World Live. Женфей отбеляза, че силният растеж „е свидетелство за усилията на всеки служител... Компанията е по-обединена сега и не се страхува от трудностите“.

Рен Женфей, основател и главен изпълнителен директор на Huawei.

Приходите нa Huawei за 2018 г. са нараснали с 21% на годишна база до $108,5 милиарда и се прогнозира да се увеличат с още 15% през 2019 г., ръст, съпоставим с този от 2017 г. Преди месец Huawei каза, че вече има подписани 30 договора за 5G, като е доставила повече от 40 хиляди съвместими с новия стандарт базови станции.

Наскоро Huawei предприе стъпки в САЩ, с които се бори срещу забраната на нейното оборудване. През миналата седмица тя заведе иск във Федералната комисия по комуникации за отпадане на предложеното правило, което не позволява на оператори да използват правителствени фондове, за да купуват нейно оборудване. По-рано този месец компанията заведе и дело в щатски федерален съд, с което оспорва забраната правителствени агенции да използват нейни устройства, като се стреми да получи съдебна възбрана на това ограничение.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X