Ит Лидери

Европейската инвестиционна банка ще отпусне 18 млн. евро на „Софтуер Груп“

Computer World

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) ще отпусне 18 млн. евро инвестиционен заем на „Софтуер Груп“. Технологичната компания е първата в България, получила финансиране от този тип по програмата на Европейския съюз – Европейски фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), ключов компонент от Инвестиционния план на Европа. Сред основните причини за решението на ЕИБ са иновационният подход и продуктите на компанията, както и потенциала й за растеж.

„Горди сме да бъдем първата компания в България, която е преминала успешно процедурата на ЕИБ за получаване на инвестиционен заем. Финансирането ще подкрепи амбициозните цели за растеж, които имаме, както и бизнес плана ни в следващите три години. Планираме увеличаване на инвестициите в иновации, привличане на таланти, както и навлизане в нови бизнес сфери“, коментира Калин Радев, основател и главен изпълнителен директор на „Софтуер Груп“.

Сключването на сделката отнема 6 месеца, като средствата ще бъдат насочени в две основни направления – изследвания, разработки и иновации от една страна, а от друга – в бизнес развитие и маркетинг. В следващите три години компанията ще се фокусира в създаване на нови технологии, платформи и продукти в сферите на застраховане, факторинг и Интернет на нещата (IoT). Планира се също така осъществяването на стратегически партньорства с други технологични компании и консултантски организации.

В рамките на програмата "Софтуер Груп" ще открие 200 нови работни места в България до 2021 година. Новите позиции ще бъдат свързани с развитието на иновативни продукти и решения и разширяващи портфолиото на компанията. Тя ще търси предимно софтуерни архитекти, инженери и разработчици, специалисти по качеството (Quality Assurance), инженери по техническа поддръжка, бизнес анализатори и ръководители на ИТ проекти.

„Tози високо иновативен проект, който се осъществява като част от Инвестиционния план на Европа, ще подкрепи развитието на „Софтуер Груп“ и откриването на нови работни места с висока стойност. Със средствата, гарантирани от Европейския съюз, успяхме да подобрим географското разпространение на проектите си и сме щастливи, че България е сред най-важните бенефициенти“, посочва Вазил Худак, вицепрезидент на ЕИБ.© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X