Ит Лидери

Седмица до 20-ата юбилейна конференция по е-управление на ICT Media

Computer World

Добрите примери от практиката на европейско и вътрешно равнище ще са сред основните акценти превърналата се в традиция конференция за електронно управление на ICT Media, която ще се проведе на 7 март в хотел Балкан в София. Съорганизатор на събитието е ISACA Sofia Chapter, а партньор – НСОРБ.

Вече две десетилетия конференцията следи отблизо настъпващите големи промени в е-управлението. Ще бъдат представени съвременни тенденции при оптимизацията и интеграцията на системи, регистри и платформи, използвани с цел намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса, както и иновации, внедрени в различните звена на правителствения сектор като фактор за устойчиво развитие.

Сред участниците в събитието тази година е госпожа Есма Дилек. От позицията си на ИТ директор на община Истанбул тя ще говори за модерните уеб приложения, които спомагат дейността на местната администрация. Преди да стане ИТ директор на община Истанбул, Есма Дилек е заместник-директор на отдела за трафик, където отговаря за координиране и управление на техническия екип на Интелигентни транспортни системи (ИТС). Участва в разработването на уеб и мобилни трафик приложения и има интерес към R&D проекти, в които ИТС се използват за обществена полза.

Директно от Естония, чиято реформа в електронното управление често бива давана за пример от световна величина, ще дойде госпожа Анела Кийратс, за да разкаже от първа ръка за степента на развитие на процесите в балтийската държава. Анела Кийратс е програмен директор на обученията по електронно управление в "e-Governance Academy" от 2004 г.

От българска страна участие ще вземат Александър Йоловски, заместник-председател на Държавна агенция "Електронно управление", и Красимир Божанов, директор на дирекция "Модернизация на администрацията" в Министерски съвет. Йоловски ще говори за ролята на RegiX в реализирането на междуведомствения обмен на регистрови данни. Презентацията на Божанов пък ще е на тема „Развитие на споделената информационна инфраструктура или необходимостта от централизиране и цифровизиране на регистрите“

Двадесетата юбилейна конференция по е-управление ще се състои на 7 март в Хотел Балкан, зала Средец. Събитието се провежда под патронажа на Томислав Дончев, заместник министър-председател, и със съдействието на НСОРБ, ДА "Електронно управление" и НАЛАС.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X