Ит Лидери

VIVACOM и „EндуроСат“ започват общ проект за управление на нано-спътници

Computer World

VIVACOM и „EндуроСат“ сключиха дългосрочно партньорство за съвместна работа в областта на сателитни комуникации с нано-спътници. Последно поколение антена за приемане на данни от нано-спътници е инсталирана от „Ендуросат“ и вече работи на сателитната станция „Плана“ на VIVACOM.

„Радвам се, че успяхме да започнем успешно партньорство с VIVACOM в областта на сателитните комуникации. Надявам се, да изградим успешен космически бизнес в България в сътрудничество с телекома“, отбеляза Райчо Райчев, основател и изпълнителен директор на „ЕндуроСат“.

Нано-сателитите намират все по-голямо приложение за наблюдение на земната повърхност, комуникационни цели, пренос на информация, научни изследвания и обучение. Антената на станция „Плана“ е поредна стъпка на „ЕндуроСат“ към създаването на глобална мрежа за комуникация с подобен тип сателити на компании, научни центрове и университети. Ролята на VIVACOM e да осигури професионална поддръжка в управлението и преноса на данни от нано-спътници.

„Екипът на „ЕндурСат“ избра сателитна станция „Плана“ на VIVACOM за разполагане на оборудването си, заради отличната инфраструктура, специално подбраното разположение на обекта, осигуряващо възможност за надеждна комуникация с различни видове спътници и най-вече заради сериозния опит на компанията в сателитния бизнес, високото качество и надеждност на услугите, които предоставяме на нашите клиенти. VIVACOM осигури необходимата подкрепа в подготовката и разработката на новата услуга на нашия партньор ЕндуроСат. Горди сме, че можем да изградим заедно успешен бизнес с първата българска компания, създаваща спътници“, заяви Владимир Рангелов, старши мениджър продажби във VIVACOM.

Според Euroconsult, в световен мащаб в следващите 10 години се очаква да бъдат изстреляни над 7 000 нови нано-спътника.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X