Ит Лидери

„Контракс“ отбелязва 67% ръст на приходи за 2018

Computer World

„Контракс“ АД отбелязва 67% ръст на приходите за 2018, надхвърляйки 60 млн. лева. За трета поредна година компанията отчита увеличение в оборота и приходите от системна интеграция, сервизни услуги и разработка на софтуер. По този начин тя затвърждава позициите си в корпоративния сектор, където реализацията е 63% спрямо общия дял и растежът е най-голям.

Най-значимият проект за 2018, който ще продължи и през 2019, е изграждането и пускането в експлоатация на автоматизирана система за дистанционно отчитане на потреблението на електрическа енергия в „ЧЕЗ Разпределение България“. Проектът включва подмяна на конвенционалните електромери със смарт устройства, изграждане на комуникационна среда, софтуерна платформа за събиране на данните и интеграция с ERP системата на най-големия дистрибутор на електроенергия в България. В корпоративния сектор други по-големи проекти са изградените системи за управление на печата в банка ДСК и ОББ.

Сред по-значимите проекти в публичната сфера са изградената информационна система на Столичния общински съвет, с която се осъвременява начинът на провеждане на редовните заседания и се оптимизира вземането на решения по важни обществени въпроси. Също така „Контракс“ извъшва надграждането на системата на Столична община за обработката на неспешни сигнали, като разработва мобилно приложение за връзка с Контактния център.

През 2018 „Контракс“ отново дава своя принос за българското образование. Компанията доставя за училища и детски градини и множество интерактивни дъски, мултимедии и компютри. Фирмата си сътрудничи и с университетите, като доставя компютърна и комуникационна техника, изпълнява редица иновативни проекти и изгражда няколко центъра за данни.

Промени в мениджърския екип

От края на миналата година „Контракс“ е с нов изпълнителен директор – Николай Йорданов. Роден 1984 година, завършил е Софийска математическа гимназия, международни отношения в УНСС и MBA в Нотингамския универеситет. Работи в „Контракс“ от 2008 година заемайки последователно позициите: търговски представител, търговски мениджър и прокурист. Позицията директор маркетинг и продажби зае Лили Дакова. Тя е във фирмата от 2006 година и заема последователно позициите административен секретар, продукт мениджър софтуерни решения, търговски мениджър и ръководител търговски отдел.

„През 2018 екипът на „Контракс“ АД успя да се справи с множество предизвикателства и да доведе докрай значими обществени проекти, както и да помогне за развитието и растежа на редица компании, посока, в която фирмата би искала да продължи да се развива и да се утвърждава като пазарен дял,“ коментира в обобщение Йорданов.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X