Ит Лидери

Facebook купува стартъп заради технология за визуално търсене

Computer World

Facebook купува стартъп за изкуствен интелект, който може да промени начина, по който потребителите търсят обяви в Marketplace, пише Engadget. Социалната мрежа придобива компанията GrokStyle, чиято технология за визуално търсене позволява да се снимат реални обекти и да се използват за намирането на подобни продукти онлайн. Това е същата технология, която се прилага при функцията за визуално търсене на приложението Ikea Place.

GrokStyle публикува на своя уебсайт съобщение, в което обаче не се споменава придобиването от Facebook, а само че компанията преустановява работа и нейните служителите „се преместват като екип“. Говорителят на Facebook потвърди, че социалната мрежа получава както технологията на стартъпа, така й неговия екип, който ще допринесе за развитието на възможностите на изкуствения интелект.

Говорителят обаче не разкрива детайли за това как поглъщането ще допринесе за развитието на социалната мрежа. Но имайки предвид възможностите на технологията и фактът, че преди Facebook е пускал AI функции за Marketplace, може да се предположи, че компанията търси начин да интегрира визуалното търсене. Може би някой ден ще можем да направим снимка на красив стол в хотел и да използваме изображението, за да открием дали друг потребител не продава нещо подобно в Marketplace.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X