Ит Лидери

БАИТ обяви номинираните в 10 категории на традиционния си конкурс

Владимир Владков

Номинациите в отделните категории на конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2018 г. вече са определени от журито, като победителите в 11-те категории ще станат известни на 27 февруари 2019 г. Номинациите са избрани от общо 120 регистрации от 97 личности, компании и институции, регистрирани в традиционната инициатива на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ).

Наградите ще бъдат връчени на церемония, провеждана за 8-а поредна година под патронажа на Президента на Република България. 11-те награди са в категориите „Образователна награда“, „Младежка награда“, „Журналистически принос“, „Държавна администрация“,“ Общинска администрация“, „StartUp Компания“, „Успешен български ИКТ продукт“, „Значителен корпоративен ИКТ проект“, „Компания-новатор в използване на авангардни ИКТ решения“, „Компания с най-голям принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света“. Единадесетата награда е за специален принос, като в тази категория номинации не се съобщават.

  • За образователната награда са номинирани Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в гр. Бургас, която отвори врати през миналата година, приложението за училищен дневник SHKOLO и SoftUni.
  • За младежката награда се състезават Енчо Шахънов, ученик от ТУЕС – София, Йордан Цветков, ученик от пловдивската МГ “Акад. Кирил Попов”, и Николай Станишев, студент от ТУ – София.
  • Номинираните за журналистически принос са петима - Вероника Денизова от Bloomberg TV Bulgaria, Даниел Василев от Forbes България, Магдалена Тодорова от телевизия „Черно море“, Петър Георгиев от БНТ и Флора Велчева с Добромир Видев за Поредицата „Разкодирано“ по БНР.
  • В категория "Държавна администрация" журито е определило за финалисти Министерство на образованието и науката, Министерство на туризма и Регионална инспекция по околната среда и водите - Велико Търново.
  • В категория „Общинска администрация” номинирани са проекти в Община Бургас, Община Варна и Община Сливен.
  • За приза "Стартираща компания на 2018 г." се борят 15БГ, БиоСийк и SHKOLO.
  • Наградата за успешен български ИКТ продукт ще бъде дадена на една от четирите номинирани разработки: Utility Solutions Suite (на Методия), OfficeSuite (на Мобайл Системс), myPOS и SHKOLO.
  • За значителен корпоративен ИКТ проект се състезават Методия, TBI Bank и VMware България, а номинираните за компания-новатор в използване на авангардни ИКТ решения са Максима България, Малка Театрална Компания и Devexperts. 
  • Компаниите с най-голям принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света за 2018 г. са Империя Онлайн, Микроуебър и Мобайл Системс.
  • Специалната награда се връчва по решение на журито чрез вътрешни номинации.

Победителят във всяка категория ще получи ваучер от Сиела Норма, за чиято стойност може да закупи книги в книжарници Сиела. Като официален партньор на БАИТ СуперХостинг.БГ ще предостави на победителя във всяка категория хостинг и домейн за една година. Предметни награди за победителите предоставят и от Солитрон България, партньор на конкурса. Всеки отличен ще получи една от изброените награди - таблет Lenovo, LED монитор ACER или смарт часовник Xiaomi.

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ” за 2018 г. се провеждат с подкрепата на А1 България, ДАТЕКС, Електронен подпис B-trust, Уникредит Булбанк, Суперхостинг.БГ и Поликомп. Бронзови спонсори на инициативата са Сиела Норма, Индустриален и логистичен парк – Бургас, Солитрон България и Sofia Airport Center

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X