Ит Лидери

Съд ограничи щетите, които Qualcomm може да нанесе на Apple

Computer World

Qualcomm постигна няколко успеха в правната битка с Apple, но сега производителят на чипове е изправено пред угрозата да получи сериозен удар. Съдия е приел искането на Apple за ограничаване на потенциалните щети от патентния иск на Qualcomm към периода след подаването на иска през 2017 г. Съдията е наложил и допълнителни ограничения, тъй като, според него, Apple не нарушава един от патентите, за които е обвинявана от Qualcomm.

 

Въпросният патент е включен в две от оплакванията на производителя на чипове до Комисията за международна търговия (International Trade Commission – ITC). Въпреки че комисията все още не е излязла с окончателно решение по казуса, досега е установило, че Apple е нарушила само един патент и че не се налага забрана за внос.

Qualcomm съди Apple в отговор на антитръстовите съдебни дела от страна на технологичния гигант за злоупотреба с господстващо положение и завишаване на таксите за безжични компоненти. Затова и е малко вероятно съдебната сага между двете компании да приключи скоро.

 

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X