Ит Лидери

„Сенсата Технолоджис“ започва строежа на нова производствена сграда и складова площ в Ботевград

Computer World

„Сенсата Технолоджис“, един от водещите световни доставчици на сензори, електрическа защита, контролери и решения за управление на захранването, организира първа копка на нова производствена сграда и складова площ в гр. Ботевград. 
Новата сграда е с обща разгърната застроена площ от 4000 кв.м. и е проектирана да предлага високо ниво на строителство и енергийна ефективност. Инвестицията в строителството и производствено оборудване възлиза на 27 млн. щатски долара. С новото производствено разширение, “Сенсата Технолоджис” планира откриване на 300 нови работни места в Ботевград.

Домакин на събитието бе Томи Вер Елст, управляващ директор „Сенсата Технолоджис“, България. Официални гости на церемонията по първа копка бяха кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов, зам.-кметът Борис Борисов, главният архитект на общината Георги Джотолов, представители на фирмите проектанти и изпълнители на проекта, както и десетки служители на компанията.

 “Сенсата Технолоджис“ се гордее с новите инвестиции, откритите работни места и възможности, които създава в населените места, в които компанията оперира в България. В Ботевград компанията ни е известна с визионерския си инвестиционен подход, многогодишно партньорство и инициативи с цел постигане дългосрочна полза за града и неговите граждани,“ сподели Томи Вер Елст в своето обръщение при откриване на събитието. „Бих искал специално да благодаря на кмета на Община Ботевград г-н Гавалюгов и неговия екип за изключителната подкрепа и сътрудничество. С разширението на своите производствените и складови площи на територията на общината, Сенсата ще продължи да бъде най-големият работодател в аутомотив индустрията и предпочитан партньор в България“, допълни г-н Вер Елст.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X