Ит Лидери

Ясни са лекторите на 14-тaта Национална конференция по е-Здравеопазване

Computer World

На 14 февруари 2019 г. ICT Media & Фондация "Електронно здравеопазване България" организират 14-a Национална конференция по е-Здравеопазване. Събитието ще се проведе под патронажа на Комисия по здравеопазването към 44-то Народно събрание на Република България и със съдействието на Българския лекарски съюз и Българския червен кръст.

Сред участниците в мероприятието ще бъдат еврокомисарят с ресор „Цифрова икономика и общество“ Мария Габриел и д-р Кери Томпсън, заместник-ръководител на отдел "е-Здравеопазване, демографски промени и благосъстояние" към Генералната дирекция „Съобщителни мрежи, съдържание и технологии“ (DG CONNECT - Directorate-General for Communications Networks, Content and Technology) на Европейската комисия.

В програмата ще се включат още доц. д-р Костадин Ангелов, изпълнителен директор на УМБАЛ "Александровска" и проф. д-р Иван Костов, председател на Фондация "Електронно здравеопазване България" и изпълнителен директор на СБАЛАГ "Майчин дом", както и представители на държавни, общински и частни здравни институции, експерти от държавни структури.

Сред целите на конференцията са да насочи вниманието към дигитализацията в здравния сектор и към Националната здравна информационна система (НЗИС), да представи добри европейски и национални практики в тази област, както и да обърне поглед към последните въведени технологични иновации в условията на съвременното здравеопазване.

Пълната информация за конференцията можете да намерите на официалния сайт: events.ictmedia.bg.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X