Ит Лидери

Официална позиция на Huawei във връзка с обвиненията на американските власти

Computer World

След като вчера стана ясно, че САЩ са повдигнали две дузини обвинения срещу Huawei, които варират от кражба на интелектуална собственост до участие в конспирация, насочена срещу националната сигурност, от китайския технологичен гигант излязоха с официална позиция, която категорично отхвърля обвиненията. 

Ето и целия текст на разпратеното до медиите становище от страна на Huawei, без редакторска намеса:

"Компанията Huawei e пряко засегната от повдигнатите под тази форма обвинения. В следствия на ареста на финансовия директор на компанията Мън Ванджоу, Huawei незабавно потърси възможност да обсъди ситуацията с прокуратурата в източния район на Ню Йорк. За съжаление, институцията отхвърли молбата на Huawei без обяснение за конкретните причини.

Поводът Huawei да бъде активната страна в инициирането на този диалог е фактът, че заложените в обвиненията твърдения и хипотези са обект на вече разрешен между страните граждански процес, в рамките на който легитимно съдебно жури в Сиатъл отреди, че не намира каквито и да е вреди или други умишлени и злонамерени действия от страна на представители на Huawei по отношение на нарушаване на търговска тайна.

В следствие на това, Huawei има пълното правно основание и аргументи да отрича, че компанията, нейни дъщерни дружества или филиали са пряко или косвено замесени в извършването на изложените от Министерството на правосъдието в САЩ обвинения. Освен това, Huawei не разполага с информация за извършени нарушения от страна и на г-жа Менг и има всички основания да вярва, че американското правосъдие ще достигне до същите изводи."

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X