Ит Лидери

Симеон Стойчев от Progress влиза в Борда на директорите на Американската търговска камара

Computer World

Симеон Стойчев, вицепрезидент „ИТ операции“ на доставчика на технологии за разработка на приложения и дигитални преживявания – Progress - е избран за член на Борда на директорите на Американската търговска камара в България, съобщиха от компанията. Това е неговият първи мандат в ръководството на организацията.

„Щастлив съм да се присъединя към Борда на директорите на Американската търговска камара в България. Вярвам, че успехът идва, когато бизнесът работи заедно и се радвам, че организацията осигурява платформа за компаниите в България да се свържат помежду си и да повлияват успешно на бизнес климата в страната“, коментира Симеон Стойчев, като добавя, че неговата дейност в рамките на организацията ще бъде насочена „към подобряването на цялостната бизнес и инвестиционна среда в България и споделянето и прилагането на добрите бизнес практики.“

Симеон Стойчев има 16-годишен опит в създаването на бизнес иновации, изграждането на критична за бизнеса технологична инфраструктура и ръководенето на глобални екипи. Кариерата му стартира през 2002 г. в Telerik, която през 2014 г. е придобита от Progress. Оттогава насам Симеон Стойчев заема различни мениджърски позиции и играе ключова роля в глобалното развитие на компанията. Като вицепрезидент „ИТ операции“ той отговаря за определянето, управлението и изпълнението на цялостната ИТ стратегия на Progress и ръководи екип, разположен на три континента.    

През януари 2019 г. Симеон Стойчев стартира EMBA в Университета в Оксфорд във Великобритания. Преди това е специализирал „Стратегия и иновации“, „Мениджмънт и лидерство“ и „Изкуствен интелект – значение за бизнес стратегията“ в Масачузетския технологичен институт. Има бакалавърска степен по „Мрежови технологии“ от Нов български университет.  

 

 

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X