Ит Лидери

Apple залага на здравеопазването през 2019 г.

Computer World

В рамките на 2019 г. Apple планира да пусне повече услуги, свързани със здравеопазването, разкри Тим Кук пред CNBC. Главният изпълнителен директор не конкретизира какви ще бъдат те, като единствено разкри, че компанията работи върху тях в продължение на много години. Кук акцентира върху ангажимента на технологичния гигант в това направление, като бе категоричен, че в бъдеще, ако някой пита кой е най-големият принос на Apple за човечеството, отговорът ще бъде "здравето".

ResearchKit, платформа за клинични проучвания, поддържана от университети и медицински изследователи, както и CareKit, която помага на пациентите да следят и управляват заболяванията си, са изключително важни проекти за нас”, добавя Кук. По думите му компанията се стреми да демократизира здравеопазването, давайки контрола върху здравето в ръцете на самия пациент.

 

През последните години Apple забележимо увеличава усилията, вложение в посока здравеопазване. В допълнение към ResearchKit и CareKit, компанията пусна на пазара и Apple Watch Series 4 с вградена функционалност за електрокардиограма, която може дори да спаси живот, откривайки определени проблеми със сърцето.

Освен амбициите на технологичния гигант в сферата на здравеопазването, Тим Кук обърна внимание и на съдебната битка с Qualcomm, като, по думите му, производителят на чипове иска прекалено високи такси за своите патенти, вместо да ги предлага "на справедлива, разумна и недискриминираща основа".

Главният изпълнителен директор на Apple разкритикува и маркетинговата политика на Qualcomm. Според него миналата година производителят на чипове е наел спорната PR компания Definers с поръчка да разпространява негативни слухове за Apple. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X