Ит Лидери

Telekom Сърбия няма да се продава (засега)

Владимир Владков

Сръбският исторически оператор Telekom Сърбия вероятно няма да бъде продаден тази година, заяви сръбския министър на търговията, туризма и телекомуникациите Расим Ляич.

Цитиран от изданието Novosti, той смята, към телекома има сериозен интерес от разнообрани фондове и компании. Всичко зависи от офертите, но също е предмент на бизнес решения на Telekom Сърбия, смята той.

Ляич смята, че скорошните придобивки на телекома са реакция на пазарните тенденции. „Ако те не бяха направени, приходите на телекома можеше да спаднат и това да доведе до намаляване на пазарната й стойност“, каза той.

Според Ляич продажбата на активите на Telenor на PPF Group ще бъдат от полза за крайните потребители, които ще получат по-качествени услуги на по-ниски цени. Освен това ще бъдат засилени инвестициите в инфраструктура и развитие на оптичните мрежи в Сърбия.

Говорейки за премахването на роуминга той смята, че е важно „Европейската комисия първо да постигне споразумение относно регионалния роуминг, защото на следващата среща на високо равнище по цифрови технологии, която ще се проведе в Белград, се планира подписване на споразумението за регионален роуминг.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X