Ит Лидери

Samsung също очаква спад в резултатите от последното тримесечие

Computer World

Apple не е единствената компания в технологичната индустрия, която трябва да се справи с тежкото четвърто тримесечие. Samsung предупреди, че техните резултати вероятно ще се понижат значително през последните три месеца на 2018 заради по-силната конкуренция при смартфоните и по-малкото търсене на чипове за памет. Анализаторите предвиждат продажби около 56,2 млрд. долара, но компанията очаква „само“ 52,7 млрд. долара – което не е голям спад, но е разочароваща за свикналата с растежа организация. Съответно сега Samsung очаква печалби от около 9,7 млрд. долара спрямо 11,8 млрд. долара.

Трудните времена на пазара за памет вероятно ще са причината през първото тримесечие на 2019 по-ниските резултати да се запазят.

Корейската компания не разкрива детайли какво точно се е объркало, но има редица потенциални фактори, които може би са изиграли своята роля. Samsung трябва да се справи с падащите продажби на телефоните от среден клас, а също така и със значителна конкуренцията и при по-високия клас телефони на Apple, Huawei и други.

Финансовите резултати на Apple и Samsung са знак, че може би и другите технологични компании ще се сблъскат с подобни трудности. Те може би не са изправени пред криза, но дните на постоянно растящи приходи вероятно са към своя край.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X