Ит Лидери

Facebook пуска своя виртуална валута?

Computer World

По-рано тази година, Facebook забрани рекламите на криптовалути с мотив, че те често са "свързани с подвеждащи или измамни практики". Въпреки това, социалната платформа явно няма принципни противоречия с концепцията за дигитални валути, тъй като е решила да създаде своя такава.

 

Според Bloomberg технологичният гигант разработва stablecoin, която ще даде възможност на потребителите да трансферират пари през криптираната услуга за мобилни съобщения WhatsApp. Stablecoin са обвързани с американския долар, което гарантира, че няма да страдат от волатилността на биткойн, например. Bloomberg твърди, че Facebook най-вероятно ще пусне валутата първо в Индия.

WhatsApp има 200 милиона потребители в азиатската страна, които са били част от парични преводи на стойност 69 милиарда долара през 2017 г.

Това, че Facebook разработва своя виртуална валута, не е изненада. През май компанията създаде група за изследване на блокчейн, ръководена от бившия президент на PayPal Дейвид Маркъс, който първоначално се присъедини към Facebook, за да подпомогне развитието на приложението Messenger. Понастоящем все още се финализира стратегията на проекта и се очертава план за развитието му. Така че, вероятно ще трябва да изчакаме още известно време, за да видим как точно работи новата система на Facebook. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X