Ит Лидери

Acronis Foundation изгражда училище за 500 деца в Камбоджа

Computer World

Acronis Foundation, организация с нестопанска цел, създадена от Acronis, изгражда ново училище за 500 момчета и момичета в отдалеченото село Прей Чанга, Камбоджа. То е построено в партньорство с Швейцарската организация за развитие Child's Dream. Новото училище ще акцентира върху значението на обучението за цялата общност и ще даде стимул на младите хора да завършат средното си образование.

"Това е третото училище, което Acronis Foundation откри тази година, а още две се строят. Това е нашият принос към обществото. Изграждаме училища в отдалечени райони и насърчаваме децата да учат. Децата получават достъп до света на знанието чрез интернет и компютърно оборудване, което предоставяме. Образованието помага на общностите да преодолеят цикъла на бедността, да станат по-ефективни и да се самоопределят ", отбелязва Джон Зани, президент нa Acronis Foundation.

Село Прей Чанга се намира в провинция Бантеай Меанчей, северна Камбоджа, граничеща с Тайланд. То има население от 3 255 жители и е дом на 790 семейства. Училището осигурява необходимото образование за още три околни села, обхващащи нива от детската градина до началните 1 до 6 клас. Новите пет напълно обзаведени класни стаи и съоръжения ще увеличат броя на записванията, като осигурят безопасна и мотивираща среда за обучение на момчета и момичета на възраст между 5 и 12 години.

Като втори етап към програмата, Acronis Foundation ще достави оборудване, захранвано със слънчева енергия, което да предоставя компютърно обучение на децата и местните жиели, давайки им основни знания в сферата на цифровата грамотност.

"Училищният проект в Прей Чанга служи като чудесен пример за начина, по който компаниите биха могли и трябва да допринасят за развитието на по-младите поколения по света, да ги вдъхновят да учат, да изследват и да се стремят към по-високо ниво в живота. Това наистина е преживяване, променящо живота на всички деца в селото", коментира Даниел Зигфрид, съосновател и ръководител на проекти, Child's Dream Association.

Acronis Foundation е построила училища в Мианмар, Танзания, Камбоджа, а още три са в процес на изграждане в Гватемала, Сенегал и Перу. Фондацията търси партньори и дарители, които да подкрепят по-нататъшни проекти по цял свят.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X