Ит Лидери

Тръмп удря с по-високи мита продуктите на Apple, произвеждани в Китай

Computer World

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че страната може да наложи нови мита за стоките, внесени от Китай, което, според The Wall Street Journal (WSJ), може да удари и продуктите на Apple, включително iPhone и лаптопите на компанията. Коментарът беше направен преди срещата между Тръмп и китайския президент Си Дзинпин, на която се очаква двете страни да проведат търговски преговори.

Тръмп е категоричен, че ако не бъде направена сделка, благоприятна за САЩ, той ще наложи допълнителни мита между 10% или 25%, като единствената приемлива сделка за него ще бъде, ако "Китай се отвори за конкуренцията от САЩ".

 

По думите на Тръмп новите мита може да са факт до средата на следващата година.

 САЩ вече планира повишаването на митата за китайски стоки да достигне 25% до средата на 2019 г., което възлиза на 200 милиарда долара. Според американския президент вероятността китайските лидери да го убедят да промени политиката си е минимална.

През септември Тръмп призова Apple да върне производството на своите продукти в САЩ, ако иска да избегне митата за китайския внос. Apple пък не веднъж за изразявали своята позиция, че новите тарифи на Тръмп ще засегнат "широк спектър" от продуктите на компанията, което ще повиши цените им.

 

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X