Ит Лидери

SАP с две важни придобивания

Computer World

SAP е придобила европейския лидер в проектирането и интеграцията на инструменти за автоматизация на роботизираните процеси (RPA) Contextor SAS. Сделката трябва да помогне на компанията да ускори разработването и разширяването на портфолиото SAP Leonardo Machine Learning. RPA технологията на Contextor облекчава потребителите на бизнес софтуер при изпълнението на повтарящи се задачи. Към днешна дата клиентите на Contextor са интегрирали повече от 100 000 бота за автоматизация на бизнес процесите.

RPA ще помогне и за опростяване на взаимодействията на потребителския интерфейс между SAP и не-SAP приложения. Софтуерът на Contextor ще бъде комбиниран със SAP Cloud Platform, както и с разговорната технология и възможностите за обработка на документи, предоставеяни от SAP Leonardo Machine Learning. Всички те трябва да способстват за създаването на интелигентни RPA инструменти, които софтуерният гигант планира да включи в своите основни решения и услуги.

 

"С интелигентите RPA инструменти, подпомогнати от технологията на Contextor, компаниите ще могат да постигнат високо ниво на автоматизация, което е необходимо, за да се превърнат в интелигентни предприятия", казва Маркус Нога, ръководител машинно обучение в SAP, и добавя: "Придобиването е голяма стъпка към оркестриране на автоматизацията на процесите и ще помогне на SAP да внедри RPA възможности в своите риложения, преди всичко в SAP S/4HANA".

Интеграцията на интелигентните RPA в SAP S/4HANA се очаква през първата половина на 2019 г., след което технологията ще стане част и от други приложения на компанията. С RPA технологията на Contextor, SAP планира да автоматизира половината от всички бизнес процеси, поддържани от софтуера SAP ERP през следващите три години.

Миналата седмица пък, от германския софтуерен гигант обявиха, че ще придобият и Qualtrics International за 8 млрд., тъй като искат да съчетаят инструментите си за управление на клиентския опит с техните оперативни данни. С тази стъпка SAP придобива компания, която има платформа за проучвания и се фокусира върху опита както с клиенти, така и със служителите. Продуктовият пакет Qualtrics обхваща всичко - от анализ и задържане на клиентите до ангажираност на служителите.

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X