Ит Лидери

Huawei залага на стратегия „платформа плюс екосистема“

Владимир Владков

Стратегията „платформа + екосистема“ е във фокуса на Huawei, като компанията се стреми да си сътрудничи все повече с потребителите и с партньорите в редица бързоразвиващи се технологични области като облачни изчисления, IoT, Големи данни и цифрови платформи, както и индустриални решения за умни градове и интелигентни фабрики. Huawei си сътрудничи с потребители и партньори, демонстрирайки своя ангажимент да подпомага дигитализацията на Европа чрез цифрова трансформация на европейските предприятия.

Стратегията бе представена на традиционната конференция Eco-Connect Europe в Рим, като мотото на събитието бе „For a DigitALL INtelligent Europe“. “През 2017 г. БВП на Европейския съюз достигна рекордния за последните години ръст от 2,5%. В момента започва т.нар. Шеста вълна на иновациите, включваща технологии като 5G, изкуствен интелект, за който всички говорят, но много дори не знаят какво точно означава. Ние, в Huawei, можем да променим Европа за по-добро бъдеще, осигурявайки модерни ИКТ решения, заяви при откриването на конференцията Винсънт Панг, президент на Huawei за Западна Европа. - ИКТ бизнесът представлява 5% от общия БВП на континента, но 20% от капиталовите инвестиции са именно в ИКТ областта, като в Европа ИКТ е най-голямата индустрия“, допълни Панг.

Като лидер в развитието на дигиталното и интелигентно общество, Huawei работи в тясно сътрудничество с партньори от широк кръг области и индустрии по целия свят, създавайки съвместно иновативни решения за стимулиране на дигиталната трансформация, както и за развитие на индустриална екосистема. „Досега Huawei е построила две лаборатории за иновации OpenLabs - в Мюнхен и в Париж, като първата е фокусирана върху умното индустриално производство и умните градове, а а втората се фокусира върху IoT, автомобилната индустрия. До края на 2018 г. Huawei ще завърши разширяването на мюнхенската лаборатория OpenLab. В края на 2021 г. в Европа ще има общо три Huawei OpenLabs, като компанията инвестира само в тях общо 50 млн. долара“, допълни Ърнест Джанг, президент на поделението за корпоративни бизнес решения в Huawei за Западна Европа.

Винсънт Панг, президент на Huawei Technologies за регион Западна Европа. 

Huawei ще използва тези лаборатории, за да осъществява съвместни иновации с европейски клиенти и партньори в областта на умното производство и умните градове. Компанията ще предостави и своите ИКТ платформи на местни партньори, които ще могат да тестват своите решения и да ги оптимизират. „Освен това можем съвместно да разработим индустриални решения и да проучваме пазарните възможности са тях, допълни Джанг. - Лабораториите OpenLab представляват и много добра среда за обучение и решаване на реални бизнес проблеми.“

През 2018 година само в парижката лаборатория OpenLab са работили повече от 2600 партньори на Huawei, заяви Винсънт Панг. Само в Европа Huawei подомага над 200 експерти и 180 академични кадри, като основният им фокус е 5G, AI, облака. Стремим са да привличаме все повече млади хора към нашата индустрия. През следващите 3 години програма на Huawei DigitALL ще осигури обучение на над 3000 студенти. Още по 1000 привличаме директно от университетите. Стремим да дадем своя принос и да призовем и останалите ни партньори да се включат в подобни инициативи“, каза още Винсънт Панг.

Нови партньорства на Huawei

По време на конференцията Eco-Connect Europe Huawei обяви редица нови съвместни инициативи с водещи компании. Сред тях са:

  • Huawei си сътрудничи с Microsoft за създаването на изцяло флаш базирано to решение Azure Stack, което да ускори разработката на хибридни облачни услуги.
  • Huawei и италианският оператор TIM представиха съвместно SD-WAN решение, което да помогне на предприятията да оптимизират своите мрежи.
  • Huawei и Digicom подписаха споразумение за разбирателство (MoU), което предвижда съвместна работа върху терминали за смарт паркиране и OpenCloud.
  • Подобно споразумение Huawei сключи и с WAGO, като двете компании ще разработват решение за автоматизация и управление на енергийната ефективност на умните фабрики.
  • Huawei и Eluminocity ще разработват съвместни иновации за развитие на интелигентния град. Двете компании вече са разработили решение за умно улично осветление. А заедно с германската Zolitron Technology e създадено цялостно решение за умно светосъбиране.
  • За целите на смарт базирано шофиране Huawei е разработила мобилен център за данни (MDC). Монтиран в товарен автомобил, центърът предоставя енергийно ефективни високопроизводителни изчисления с много малка латентност. MDC представлява отворена хардуерна изчислителна платформа, която може да е използва от автомобилни производители, T1 доставчици и външни разработчици на алгоритми, които да създадат и адаптират приложения за автоматизирано шофиране.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X