Ит Лидери

Нови клиенти и проекти в САЩ носят успех на Сирма Груп през Q3 2018

Computer World

Сирма Груп обяви първите девет месеца на 2018 г. като изключително успешни за бизнес развитието на компанията, която успява да спечели нови големи клиенти и проекти в САЩ - стратегически пазар за групата

Успешните проекти са реализирани в няколко от водещите вертикали на специализация, като най-голям е делът на проектите и договорите, свързани с различни софтуерни решения и услуги за финансовия сектор, който е водещ в портфолиото от продукти и услуги на компанията. Две от дъщерните дружества - Сирма Солюшънс и Сирма Бизнес Консултинг – пък печелят голям проект в Mascoma Bank.

 

Лидерът в семантичните технологии – Онтотекст – от своя страна продължава проекта си, базиран на собствени ключови продукти и технологии, в Standard and Poor’s - световен лидер в доставката на финасови услуги. Компанията е изпълнила и два успешни прототипа за две от водещите американски банки. Единият проект е свързан с KYC (Know Your Customer) анализите, а другият с приложение на изкуствен интелект в областта на кибер-сигурността. В тази област и Сирма Солюшънс има още два клиента за своя консултантски бизнес.

Изключително висока оценка за качеството и добавената стойност на базата данни на Онтотекст - GraphDB - беше дадено посредством избора на ѝ за технологично ядро на портала на Aleth.io, който обединява и свързва информация за Ethereum.

Технологиите на Сирма в областта на изкуствения интелект намират приложение и в PetsBest (застрахователна компания за домашни любимци), Kount (специализирана във Fraud Detection), Resonant (дизайн на електроника), както и в една от най-големите американски компании в областта на отбранителните технологии.

ЕнгВю Системс, компанията на Сирма Груп, която специализира в създаването на софтуер за индустриални продукти и решения, продължава дългогодишното си партньорство с най-голяма американска фирма в областта на видеоизмерванията - QVI. Тази година двете компании успешно анонсираха нов съвместен продукт TurnCheck, софтуер за видеоизмерване на валове. Съвесем наскоро ЕнгВю Системс въвежда на американския пазар и най-новия си продукт в областта на индустриалните измервания mCaliper (www.mcaliper.com). Компанията възлага големи надежди на продукта, чиято технология е патентована.

Консултантският бизнес на Сирма в САЩ нараства с над 40% за първите девет месеца. С новите спечелени проекти, успешни прототипи и нови продукти, Сирма Груп очаква успешна 2019 година.

 

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X