Ит Лидери

Теленор България запазва тенденцията за ръст на приходите си и през Q3

Computer World

През третото тримесечие на годината Теленор България запазва тенденцията за ръст на приходите и печалбата преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA), която се наблюдава от началото на 2018 г.

Общите приходи за третото тримесечие достигнаха 187 милиона лева, най-вече заради ръста в средния приход на потребител (ARPU), който достигна 15,30 лв. за тримесечието. В допълнение, приходите от продажби на устройства също допринасят за увеличението на общите приходи поради фокуса на потребителите върху смарт-устройства от висок клас.

Ръстът в общите приходи, както и продължаващите усилия на компанията за подобряване на ефективността, водят до увеличение на EBITDA за тримесечието до 76 милиона лева. Общият брой на клиентите на Теленор е позитивно повлиян през летния сезон, като към края на тримесечието достигна 3,163 милиона, от които 23% са потребителите на предплатените услуги на оператора.

 

През третото тримесечие на 2018 г., Теленор съсредоточава своите усилия в предлагането на услуги като VoLTE. За по-малко от шест месеца от старта на предлагането на технологията, която позволява по-високо качество на гласовите обаждания и непрекъсната високоскоростна интернет връзка по време на разговор, делът на VoLTE надхвърля 5% от общия гласов трафик.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X